Изнасяне на холна гарнитура с маса и табуретки

Изнасяне на холна гарнитура с маса и табуретки от жилище

За успешното изнасяне на холна гарнитура с маса и табуретки от апартамент или къща, ще трябва да положите известни усилия. Всъщност какво имаме предвид под фразата „успешно“? Това означава вещите да бъдат изнесени и извозени до новото си място по възможно най-бързия и същевременно безопасен начин. Ако става дума за изхвърляне, то целта е да се изразходи възможно най-малко време и усилия. В погледа на обикновените хора, които никога не са се занимавали с подобен тип работа, се забелязва известно подценяване на сложността на задачата. Според тях това е „работа за идиоти“ с по-сериозни физически усилия. ХАМАЛ БГ обаче, категорично не е съгласен с подобен тип изказвания, твърдения или мисли. Заявяваме го от позицията на фирма, която дълги години, е сред лидерите в бранша и разполага с необходимия опит зад гърба си, за да знае как стоят нещата в сферата на хамалските и транспортните услуги.

Изнасяне на холна гарнитура с маса и табуретки

Като всяка друга работа и хамалогията си има своите тънкости. Разбира се, че е от значение начина, по който ще изнесете или хванете дадена вещ. Например, ако не подходите правилно има риск да загубите двойно повече време от обикновено. Също така не бива да се подценяват и опасностите, които крие за здравето една подобна работа. Възможно е да се стигне до неприятни контузии и дори по-сериозни наранявания, ако действате нецелесъобразно. Излишно е да споменаваме, че хора, които имат проблеми с кръста, язвата, черния дроб или други подобни заболявания, които не позволяват вдигането на тежко, е крайно непрепоръчително да се захващат с каквито и да било хамалски дейности.

Нека да обърнем малко повече внимание на спецификата при изнасяне на холна гарнитура с маса и табуретки. Честно казано не би трябвало да имате каквито и да било затруднения с преместването на масата и табуретките. Възможно е да имате нужда от помощта на някой човек, който да хване другия край на масата, за да я изнесете. Всъщност дори сами бихте могли да го направите, в зависимост от нейните размери, а, ако я разглобите до основи, то няма никакъв проблем да действате сами. За съжаление обаче, нещата не стоят по такъв начин, когато става дума за дивани и канапета. Тях няма как да ги разглобите до основи и искате или не, ще трябва да потърсите помощта на някой друг. Дори тогава може да срещнете затруднения, ако холната гарнитура е със специфични и нестандартни размери.

Изнасяне на холна гарнитура с маса и табуретки цени

Съветваме ви, ако смятате да използвате отново холната си гарнитурата и искате да я изнесете от настоящето си жилище, защото се премествате в ново или просто нямате намерение да я изхвърляте, а имате други планове за нея – опаковайте я в дебел найлон. Не е наложително да завивате цялата мебел в найлон. Може да облепите само частите, които смятате, че са изложени на опасност от повреда. Ако ще изнасяте кожен диван, то бъдете особено внимателни, защото дори най-лекото „закачане“ може да доведе до изжулване или скъсване на материята.

В случай, че гарнитурата ви е допълнена от два или повече фотьойла, то и тяхното изнасяне не е никак лесно. Това са тежки мебели с по-различна форма и за тях важат същите правила и мерки за безопасност, които трябва да приложите при изнасянето на дивана.

Категория: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *