Изхвърляне на стари буркани и зимнина

Почистване и изхвърляне на стари буркани и зимнина

Още е твърде рано да слагате зимнина – чушки, домати, туршия, кисели краставички, сладко и всичко останало, но не е лоша идея да започнете да се подготвяте за този период от годината. Докато се усетите и ще е дошла есента, а заедно с нея ще настъпи и моментът за култивирането на зеленчуците. От личен опит знаете, че това изисква доста усилия и време, голяма част, от което отива за подготовката за самия процес – миене на бурканите, рязане на зеленчуците, намиране на място, капачки и т.н. За съжаление няма вариант, при който да си „улесните работата“. Единственият възможен е да намерите някой приятел или роднина, който да ви помогне със слагането на зимнината. В случай, че не намирате такъв, то не унивайте. С малко повече „хитрост“ може да си преразпределите задачите във времето по такъв начин, че да не ви се струпва накуп всичко на главата. Ето какво може да направите още сега, няколко месеца преди да сте пристъпили към приготвянето на зимнината.

Изхвърляне на стари буркани и зимнина

Изхвърляне на стари буркани и зимнина

Много хора предпочитат просто да преместят старата зимнина, която е прокиснала и не става за ядене в другият край на мазето или тавана, вместо да се погрижат за нейното изхвърляне. Безспорно това изисква много по-малко усилия и време, но реално погледнато просто се отлага „решаването на проблема“ за деня, в който искат или не искат ще трябва да се погрижат за старите буркани. Вместо да отлагате този процес за неопределен период от време, погрижете се за него сега! Гарантираме ви, че колкото повече отлагате „неизбежното“, толкова по-трудно ще ви бъде в деня, в който искате или не, ще трябва да изхвърлите боклуците поради непоносимата миризма, която ще се разнесе от тях!

Ако не ви се занимава с това или просто нямате необходимото свободно време, може да се обърнете към фирма за хамалски услуги, която предлага почистване на мазе и в частност изхвърляне на стари буркани и зимнина. Безспорно това е най-удачният вариант, ако искате да си спестите часовете труд и пот, които ще изразходвате докато разтребите боклуците. Освен това ще си спестите евентуалното търсене на превозно средство, с което да извозите отпадъците до сметището. Все пак не е рационално да използвате личният си автомобил за тази цел, а най-вероятно докато разтребвате, ще намерите куп други непотребни вещи, които по незнайна причина все още са ваше притежание. Така че, обемът на отпадъците ще се увеличи главоломно и по-добре да имате един микробус под ръка, отколкото да се чудите как ще закарате цялата камара до сметището.

Изхвърляне на стари буркани и зимнина в София

Измиване и подготвяне на бурканите

Ако старите ви буркани не са чак толкова стари и биха могли да се използват отново, то няма абсолютно никаква причина, поради която да ги изхвърляте на сметището заедно с развалената зимнина. Просто ги измийте и „преварете“, след което ще бъдат годни за повторна употреба. За какво да давате пари за нови буркани, след като може да използвате старите? Измийте ги и ги приберете в някое чисто помещение, където ще сте сигурни, че няма да прашлясат или да бъдат налазени от „неканените домашни любимци“ в лицето на мишки, хлебарки и останалите насекоми и гризачи, които вероятно обитават мазето ви.

 

Категория: Хамалски услуги

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *