Изхвърля чували със строителен отпадък

Изнася и изхвърля чували със строителен отпадък и извозване до сметище

Изхвърлянето на строителни отпадъци трябва да се случи по точно определен начин, който е строго описан в Закона за регламентирането изхвърляне на този тип боклуци. При пряк контакт с природата или човека, те могат да нанесат тежки и дори непоправими щети. Поради това трябва да се работи с тях по строго описаните правила за утилизирането им. Използват се специални машини, инструменти и т.н. Целта е да се ограничи до минимум вредното влияние, което оказват върху околната среда по един или друг начин.

Изхвърля чували със строителен отпадък

Самото почистване на отпадъците след ремонт пък е типично хамалска дейност, която може да ви се стори лековата, но действителността е друга. Предполагаме сте наясно, че т.нар. „хамалски дейности“ се характеризират с тежък физически труд и отнемат не малко време. Вметваме, че това до някаква степен зависи от типа на отпадъците и вещите, с които се работи, но в повечето случаи става дума за наистина къртовски труд.

Изхвърлянето на строителни отпадъци може да ви се стори като „подготовка“ за олимпийско състезание. Не, съвсем не преувеличаваме. Ще ви дадем прост пример. Ако приемем, че хипотетично, се почиства жилище след ремонт, който включва – къртене на стени, плочки, подова настилка и т.н. и през цялото време се образува камара от боклуци, която не може да бъде събирана, а трябва да бъде изнесена на момента. Обикновено след един ремонт се събират десетки чували с отпадъци – парчета от тухли; плочки; бетон и каквото друго се сетите.

Сериозният разход на енергия е свързан не с тяхното събиране, а с изнасянето им. Едно „чувалче“ тежи около 10-15 килограма. Представете си, че трябва да изнесете двадесетина-тридесет от тях по стълбите..Дори да използвате асансьор, то работата отново изисква сериозни физически усилия. Общо взето през ръцете ви ще преминат между 300-400 килограма отпадъци.

Другият проблем, който „принуждава“ повечето хора да потърсят професионална помощ, вместо да си „блъскат главата в стената“, е свързан с липсата на превоз. Извозването на строителни отпадъци до сметище изисква специализиран транспорт. Също така достъпът до сметищата, които предлагат утилизирането им не е свободен и трябва да бъде издадено предварително разрешение. Ако не разполагате с микробус и такъв документ, то е абсолютна загуба на време да се опитвате да се сдобиете с тях, вместо да наемете професионалисти, които да се ангажират с изхвърлянето на боклуците.

Изхвърля чували със строителен отпадък цени

ХАМАЛ БГ извършва ежеседмично почистване на всякакви видове отпадъци. Ние можем да ви осигурим превоз или контейнер под наем за извозване на строителни боклуци и материали до сметище. Нашите хамали разполагат с необходимия опит и техника, за да се справят с въпросната дейност. Позвънете на 0888 575 888 и попитайте за възможностите, при които може да се възползвате от нашите услуги за изхвърлянето на строителен отпадък!

Категория: Почистване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *