Монтаж и демонтаж на мебели

garderБезспорно, закупуването на мебели и обзавеждане, е една от най-приятните задачи, която съпътства почти всеки един домашен ремонт. Едва ли има човек, който ремонтира из основи дома си и не планира смяна на част от старото си обзавеждане. Закупуването на нови мебели, обаче съпътства с няколко доста неприятни задачи, без които няма как изпитате насладата и уюта, които ще придадат новите мебели. Става дума за тяхното внасяне, монтиране и демонтиране на старото обзавеждане.

Нека започнем първо с демонтажа на старите мебели. Това, е първото нещо, което трябва да направите, преди да си поръчате новото обзавеждане. В противен случай ще трябва да складирате новите си мебели някъде по стаите, докато свалите старите. Това пък от своя страна ще създаде сериозен дискомфорт от използването на останалите стаи, в които и без това, е набутан почти целия Ви багаж  като се има предвид, че се намирате в ремонт.

Ако не смятате да използвате старите си кухненски шкафове, столове, маси, диван и всички останали мебели, които смятате да смените, то техния демонтаж няма да Ви отнеме много време. Набързо ще ги натрошите на малки парченца и ще ги изхвърлите. При положение, обаче, че не искате да изхвърляте старото си обзавеждане току-така на сметището, ще Ви бъде необходимо доста време, докато успеете да демонтирате всичките мебели. Само за свалянето на кухненските шкафове ще Ви бъде нужен поне един-два часа, пък какво да говорим за останалите – гардероб, секция, легла, ъглови гарнитури и т.н.

След като изразходвате огромно количество енергия и загубите още толкова време в демонтажа и изнасянето на мебелите, ще трябва да се заемете с внасянето и монтирането на новите. При всички положения не бихте могли да се справите сами нито с внасянето, нито с монтажа на новите мебели. За целта ще Ви бъдат нужни помощници. Ако не разполагате с такива, то единствения вариант, е да се обърнете към квалифицирани лица в бранша – хамали.

Категория: Хамалски услуги

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *