Нестандартни хамалски услуги

Хамалски услугиПонятието хамалски услуги, е доста широко. Общо взето всичко може да се нарече хамалска услуга – от пренасянето на печката от едно място на друго до изхвърлянето на старите мебели. В днешно време фирмите предлагащи подобни услуги не се ограничават само в извършването на десетина тясно свързани услуги с товаро-разтоварната дейност, а предлагат огромен набор от услуги, някои от които трудно могат да бъдат припознати в хамалогията от повечето хора. В днешния материал ще Ви запознаем с някои от най-нестандартните хамалски услуги на пръв поглед.

Събиране на метални отпадъци

Може би не всички фирми предлагат тази услуга, но, е факт, че повечето от хамалските предприятия предлагат събиране и изхвърляне на метални отпадъци. Обикновено фирмата изпраща хамали и транспорт, които да се заемат с почистването и изхвърлянето на железните отпадъци от двора, градината, гаража или друго място в жилището Ви, където сте складирали всичките ненужни метални отпадъци, от които искате да се отървете. При положение, че става дума за голямо количество железа, то услугата може да Ви излезе напълно безплатно.

Безплатно събиране на стари електроуреди и бяла техника

Наскоро беше въведен закон, който категорично забранява изхвърлянето на стари електроуреди, бяла или друг тип техника в контейнерите за битови отпадъци. Което означава, че ще трябва да ги изхвърлите на специализираните за целта сметища, където да бъдат рециклирани или унищожени. Тук, обаче възниква един проблем – транспорта. Повечето хора не разполагат с подходящо  транспортно средство, с което да извозят до сметището стария си хладилник, печка или друга подобна по размер бяла техника или електроуред. Именно поради тази причина, повечето хамалски фирми се оказаха изключително находчиви и някои от тях дори предлагат безплатно събиране и изхвърляне на стари електроуреди и бяла техника. Така с едно обаждане по телефона или един и-мейл може да си спестите всичките усилия, които би Ви струвало това начинание.

Категория: Хамалски услуги

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *