Категория: Дневник

Изнасяне на холна гарнитура с маса и табуретки

Изнасяне на холна гарнитура с маса и табуретки от жилище

За успешното изнасяне на холна гарнитура с маса и табуретки от апартамент или къща, ще трябва да положите известни усилия. Всъщност какво имаме предвид под фразата „успешно“? Това означава вещите да бъдат изнесени и извозени до новото си място по възможно най-бързия и същевременно безопасен начин. Ако става дума за изхвърляне, то целта е да се изразходи възможно най-малко време и усилия. В погледа на обикновените хора, които никога не са се занимавали с подобен тип работа, се забелязва известно подценяване на сложността на задачата. Според тях това е „работа за идиоти“ с по-сериозни физически усилия. ХАМАЛ БГ обаче, категорично не е съгласен с подобен тип изказвания, твърдения или мисли. Заявяваме го от позицията на фирма, която дълги години, е сред лидерите в бранша и разполага с необходимия опит зад гърба си, за да знае как стоят нещата в сферата на хамалските и транспортните услуги.

Изнасяне на холна гарнитура с маса и табуретки

Като всяка друга работа и хамалогията си има своите тънкости. Разбира се, че е от значение начина, по който ще изнесете или хванете дадена вещ. Например, ако не подходите правилно има риск да загубите двойно повече време от обикновено. Също така не бива да се подценяват и опасностите, които крие за здравето една подобна работа. Възможно е да се стигне до неприятни контузии и дори по-сериозни наранявания, ако действате нецелесъобразно. Излишно е да споменаваме, че хора, които имат проблеми с кръста, язвата, черния дроб или други подобни заболявания, които не позволяват вдигането на тежко, е крайно непрепоръчително да се захващат с каквито и да било хамалски дейности.

Нека да обърнем малко повече внимание на спецификата при изнасяне на холна гарнитура с маса и табуретки. Честно казано не би трябвало да имате каквито и да било затруднения с преместването на масата и табуретките. Възможно е да имате нужда от помощта на някой човек, който да хване другия край на масата, за да я изнесете. Всъщност дори сами бихте могли да го направите, в зависимост от нейните размери, а, ако я разглобите до основи, то няма никакъв проблем да действате сами. За съжаление обаче, нещата не стоят по такъв начин, когато става дума за дивани и канапета. Тях няма как да ги разглобите до основи и искате или не, ще трябва да потърсите помощта на някой друг. Дори тогава може да срещнете затруднения, ако холната гарнитура е със специфични и нестандартни размери.

Изнасяне на холна гарнитура с маса и табуретки цени

Съветваме ви, ако смятате да използвате отново холната си гарнитурата и искате да я изнесете от настоящето си жилище, защото се премествате в ново или просто нямате намерение да я изхвърляте, а имате други планове за нея – опаковайте я в дебел найлон. Не е наложително да завивате цялата мебел в найлон. Може да облепите само частите, които смятате, че са изложени на опасност от повреда. Ако ще изнасяте кожен диван, то бъдете особено внимателни, защото дори най-лекото „закачане“ може да доведе до изжулване или скъсване на материята.

В случай, че гарнитурата ви е допълнена от два или повече фотьойла, то и тяхното изнасяне не е никак лесно. Това са тежки мебели с по-различна форма и за тях важат същите правила и мерки за безопасност, които трябва да приложите при изнасянето на дивана.

Категория: Дневник

Извозване на строителни отпадъци след ремонт

Фирма за извозване на строителни отпадъци след ремонт

Ако разполагате с необходимите умения и свободно време, за да ремонтирате дома си и планирате в близките няколко дни, седмици или месеци да го направите, то нашият съвет е да обърнете сериозно внимание на всички процеси, които ще възникнат по време на работа. Искаме да насочим вниманието ви върху почистването и изхвърлянето на строителните отпадъци след ремонт. Независимо от тяхното количество трябва да знаете, че това е доста трудоемка работа, която не е по силите на всеки, тъй като се изразходват сериозни физически усилия. Освен това имайте предвид, че този тип отпадъци не се изхвърлят в общите кофи за смет. Те трябва да се извозят до специализираните депа, където се унищожават по щадящ околната среда начин.

Извозване на строителни отпадъци след ремонт

Сами разбирате, че това внася допълнителни усложнения в задачата. Преди да правите каквото и да било трябва да се погрижите за намирането на превоз, с който да закарате боклуците до сметището. В краен случай може да използвате личният си автомобил, но не ви препоръчваме да го правите по ред причини. Най-вече, защото няма да успеете да натоварите всички отпадъци на един път и ще ви се наложи да извършите няколко курса до сметището. Това от своя страна означава изразходването на допълнително време, усилия и пари.

Обикновен микробус би ви свършил отлична работа. Дори да не е специализиран за извозването на отпадъци, голямата му каросерия ще ви бъде напълно достатъчна, за да натоварите всички отпадъци и да ги изхвърлите на сметището. За предпочитане е да намерите „бордови“ микробус със спускащ и вдигащ се борд. С негова помощ ще си улесните задачата, тъй като просто ще натиснете едно копче, за да изсипете товарът, а няма да ви се налага да го сваляте „на ръка“. Разбира се, че и другите видове микробуси и всички останали превозни средства с по-големи каросерии ще ви свършат работа, но тук става дума за това „какво да търсите“, ако имате възможност да избирате. При положение, че правите основен ремонт на къща или по-голямо жилище и количеството на строителните отпадъци е наистина огромно, ще ви се наложи да потърсите камион за тяхното извозване.

Много е вероятно обаче, да не намерите „безплатен превоз“ от приятел, познат или роднина. В такъв случай нямате друг вариант, освен да се обърнете към фирма за извозване на строителни отпадъци след ремонт. Предполагаме, че именно поради тази причина четете този материал – търсите изгоден превоз под наем в София и региона. Ако причината за посещението ви е такава, то се радваме да ви съобщим, че сте попаднали на правилното място. ХАМАЛ БГ предлага не само извозване на отпадъци до сметище, но може да се „нагърби“ с цялостното почистване на боклуците – от тяхното изнасяне до разтоварването им на бунището. Тук е моментът да отбележим, че осигуряваме контейнери за изхвърлянето на строителни отпадъци за по-малки ремонти, като например къртенето на подпрозоречно пространство, стена и т.н., при които се образува малко количество отпадъци.

Извозване на строителни отпадъци след ремонт в София

За повече информация, въпроси и всичко останало, което ви вълнува относно услугите, които предлагаме – обадете ни се на телефон 0888 575 888. Там ще научите за всичко, което трябва да знаете относно изхвърлянето на строителните отпадъци и начинът, по който ще протече тяхното изхвърляне.

Категория: Дневник
1 2 3 4 5 »