Изхвърляне на кухненски шкафове и електроуреди от кухня

Почистване на кухня с изхвърляне на кухненски шкафове и електроуреди

Решили сте да правите ремонт в кухнята, който включва не само смяна на плочките; измазване на стените или други по-мащабни дейности, но и смяна на обзавеждане, трябва да знаете някои неща. На първо време не си мислите, че изнасянето на ненужните вещи е толкова лесно, колкото звучи. Напротив! Необходими са сериозни физически ресурси, а понякога и специфична техника, която да гарантира безопасното демонтиране и изнасяне на отпадъците!

Изхвърляне на кухненски шкафове и електроуреди

Изхвърлянето на обзавеждане обикновено включва вещи от типа на шкафове; печка; хладилник; диван-канапе; маси и столове и други по-малки предмети от типа на тостери, микровълнова печка, миксер и т.н. Тяхното изнасяне е лесно. В някой чувал или кашон се слагат всички „вехтории“ и се изхвърлят.

Важно е да отбележим, че тук става дума за битови отпадъци, които НЕ се изхвърлят в обикновените контейнери за смет, където оставяме чувалчето с ежедневния боклук. Те се предават на специализираните депа, които се занимават с тяхното утилизиране. ХАМАЛ БГ разполага със собствено депо за стари мебели и електроуреди в Долни Богров. То е оборудвано по съответните стандартни и работи според европейските правила за регламентирано изхвърляне на отпадъците!

Демонтаж и изхвърляне на шкафове

Изхвърлянето на кухненски шкафове изисква сръчност. Поради специфичния си демонтаж е необходимо да се работи внимателно и предпазливо. В противен случай може да се стигне до непредвидими и меко казано „неприятни“ ситуации. Един от проблемите, които могат да бъдат създадени в следствие на неправилен демонтаж и е свързан с нанасяне на тежки щети върху стената, за която са „хванати“ шкафовете. Може да се образуват дупки, пукнатини и т.н., ако не се премахнат шкафовете според стандартите за безопасност и качество.

Изхвърляне на пералня, печка или хладилник

Електроуредите подлежат на рециклиране и повтора употреба. Поради това се предават в депата за тяхното утилизиране и рециклиране. Както споменахме вече по-дребните електроуреди се изхвърлят лесно, но „бялата техника“ в лицето на пералня, печка или хладилник изисква повече усилия. Те са свързани най-вече с изнасянето. Сами няма как да ги изнесете, а разглобяването им е почти невъзможно и честно казано не си заслужава да бъдат изразходвани усилия в тази посока.

Така че, за изхвърлянето на електроуреди от подобен тип ще имате нужда от поне един помощник.

Изхвърляне на кухненски шкафове и електроуреди сОФИЯ

Извозване на кухненски отпадъци до депо

В зависимост от количеството на отпадъците и техния вид, се решава по какъв начин и какво превозно средство ще бъде използвано. В повечето случаи се прибягва до използването на микробус, който напълно може да задоволи изискванията и потребностите на хамалските и транспортните услуги. ХАМАЛ БГ използва превозни средства, които са оборудвани със специфична техника и пособия, които по един или друг начин улесняват дейността им!

Ако търсите професионална помощ за изхвърляне на кухненски шкафове и електроуреди – 0888 575 888.

Категория: Хамалски услуги

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *