Изхвърляне на покъщнина от апартамент

Изхвърляне на покъщнина от апартамент в София

Чувствате ли се, че сте претрупали дома си от вещи и искате да се отървете от част от тях, но нямате тази възможност да го направите сами и търсите адекватната помощ. Питате се от къде знаем? Не сте първите, а и се надяваме, че няма да бъдете последните, които ни търсят в тази връзка. ХАМАЛ БГ е фирма с дългогодишен опит в бранша и доста често хората ни наемат, за да ги отървем от ненужните вещи. Било то за изхвърлянето на един диван, няколко вещи или цялата покъщнина.

Всъщност почистването на жилище от ненужни вещи е работа, която отнема доста време и не по-малко усилия. В случая става дума за апартамент. Разбира се, има някои условности, които трябва да бъдат споменати. Част от тях могат да улеснят или да затруднят работата. „Големите три“, ако можем така да се изразим, са нещата, които задължително трябва да бъдат на лице, ако искате работата да бъде успешно завършена, според предварителните ви очаквания.

Транспорт

Това е най-важната част от целия процес, на която трябва да обърнете внимание. Важи за хората, които не разполагат със собствен превоз. При тях нещата са по-сложни, тъй като трябва да наемат такъв или да заемат от някой приятел. В случай, че вие сте от тях, то трябва да прочетете следващите няколко реда. Наемането на превоз може да се окаже „предпочитана алтернатива“, пред това да заемете от някой познат. Защо? Вярно е, че взимането на микробус от някой познат ще ви излезе доста по-тънко, но не може да разчитате на 100%, че приятеля ви няма да се отметне в последния момент и да провали плановете ви. Също така трудно ще успеете да си „нагласите“ графиците по един и същи начин, че да съвпаднат и да бъде удобно и на двете страни да свършат работа. И не на последно място ще ви зададем въпроса – „Колко хора познавате, които могат да ви услужат с микробус“?

Изнасяне на покъщнина от апартамент

След като си дадете отговор на тези въпроси и теории, то ще разберете защо много хора предпочитат да наемат превоз, отколкото да потърсят такъв по друга линия..

Изнасяне на покъщнина

Ако времето ви притиска, то забравете за вариант, при който да се нагърбите сами с изнасянето на покъщнината. Честно казано не ви препоръчваме да правите каквото и да било сами. Така ще си навлечете само главоболия и нищо друго. В случая става дума за изхвърляне и може би, ако проявите изобретателност бихте могли и сами да се справите с тази задача. Все пак няма да ви се налага да „пазите“ вещите и да ги изнасяте в цял вид.

Друго

Тук ще назовем част от другите фактори, които могат да ви затруднят по време на работа. Един от тях е свързан с извозването на боклуците. Знаете ли, че електроуредите и мебелите не се изхвърлят на едно място? Законът за изхвърляне на битови отпадъци категорично забранява това и посочва как и по какъв начин трябва да се рециклират тези вещи. В България няма кофи за подобни боклуци и това означава, че ще трябва да търсите сметища, където да предадете своите ненужни вещи. И не на последно място трябва да отбележим и рисковете за здравето, които се крият зад всяка една хамалска дейност. Те не за подценяване и често се стига до мускулни схващания, контузии, травми и т.н.

Категория: Хамалски услуги

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *